Over De Jongens van Outdoor

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen het Klimbos en het Klimpark?

Het Klimbos is toegankelijk voor iedereen vanaf 1.40 meter groot. Dit heeft te maken met de hoogte van de hindernissen. Ons Klimbos is gerealiseerd in het Nationaal Park in Appelscha. Tussen de bomen hangen allerlei hindernissen en tokkelbanen. Alles is dus in een natuurlijke omgeving.

Het Klimpark is toegankelijk voor iedereen vanaf 1.30 meter groot. Op het Klimpark hebben wij grote palen staan met daartussen allemaal hindernissen. Er staat een grote toren waar je vanaf kunt tokkelen. Wij gebruiken het klimpark met namen voor groepen zoals kinderfeestjes, vrijgezellen clubs en schoolkampen. Het Klimpark is beperkt geopend voor de individuele klimmer.

Is het veilig?

Alle deelnemers krijgen een uitgebreide instructie over het gebruik van de zekersetjes die wij op het parcours gebruiken. Deze instructie gebeurt door een gecertificeerde instructeur. Als de oefenbaan met goed gevolg is afgelegd, ga je pas het echte parcours op. Je bent uiteraard verantwoordelijk voor eigen handelen. Bovendien bestaat het parcours uit een aantal fysiek uitdagende obstakels. De kans is dus aanwezig dat je met een blauwe plek of een schaafwondje terugkomt.

In ons Klimbos werken wij met setjes waarmee je niet los kunt komen te staan, als je éénmaal de trap op bent kan je niet meer loskomen totdat je weer beneden op de grond staat.

Of wij kluisjes hebben voor waardevolle spullen?

Nee, wij hebben geen kluisjes voor waardevolle spullen. Wij adviseren om waardevolle spullen thuis te laten of uit het zicht in de auto te laten. Eventueel kan je iemand van de groep die niet klimt de waardevolle spullen in bewaring geven.

Ik heb hoogtevrees, kan ik ook meedoen?

Klimavontuur heeft al vele mensen geholpen met het overwinnen van deze angst. Waarom probeer je het niet? Wellicht verbaas je jezelf.

Wat nou als ik het parcours niet kan/of durf af te maken?

Er zijn altijd instructeurs in de buurt om te helpen. Op het parcours is een aantal interventiepunten van waaruit je “gered” kunt worden. 

Kunnen jullie ook activiteiten verzorgen op locatie?

Behalve activiteiten op onze eigen locaties in Friesland en Drenthe organiseren wij ook regelmatig activiteiten op andere locaties. De Wadden, groepsaccommodaties, horecagelegenheden, campings, dagrecreatieterreinen en noem maar op. Mocht je dus een activiteit op locatie wensen, neem dan contact met ons op!

Wat moet ik voor kleding aan?

Wij adviseren comfortabele kleding met goede schoenen. Voor je eigen veiligheid verplichten we lang haar in een staart te doen en sieraden als ringen en kettingen af te doen. Wij verstrekken geen kleding. Het is dus verstandig om goede kleding aan te trekken die is afgestemd op het weer. Op het parcours zijn slippers, en instappers verboden.

 

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Regelmatig krijgen wij de vraag: “Wat nou als het regent?” Al onze activiteiten kunnen bij regen doorgaan. Alleen bij onweer zijn wij genoodzaakt om de activiteit te onderbreken. Wij hebben echter een groot voordeel. Onweer trekt vaak om ons bos heen we kunnen dus vaak weer snel verder. Wij adviseren iedereen ook altijd om de kleding aan te passen aan de activiteit en het voorspelde weer! Zoals wij altijd zeggen; ” Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!”

Waarom kiezen groepen, families en vrienden voor de outdoor activiteiten van 

In de prachtige omgeving van Appelscha vind je één van de grootste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Dit park is een afwisselend natuurgebied met bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Dit maakt de omgeving bij uitstek geschikt om outdoor en plezier met elkaar te combineren!

Bij De Jongens van Outdoor kun je kiezen uit vele leuke activiteiten. Zo kun je gaan klimmen in ons klimbos vol uitdagende hindernissen en tokkelbanen. Of huur een kano en vaar door voormalig turfgebied Ravenswoud. Het is ook mogelijk om een spel te doen, zoals ‘Wie is de Mol?’. Of ontdek natuurgebied het Drents-Friese Wold op de mountainbike. De opties zijn eindeloos! Heb je meerdere activiteiten gezien die je aanspreken? Combineer deze dan met elkaar en met het eten & drinken!

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden, wij denken graag met je mee.