Maatschapelijk verantwoord ondernemen

Ons pand

Sinds september 2017 zitten wij gevestigd aan de Boerestreek 8 in Appelscha. Een nieuw pand waar we in totaal 5 jaar naar toe hebben gewerkt. Een unieke eigen uitvalsbasis aan de rand van Nationaal Park het Drents Friese Wold. Het bos in de rug en het gezicht naar het plein.

Niet alleen de bouw van het pand is bijzonder qua speelse vorm, maar ook de wijze waarop het pand is gebouwd is. Wij zijn uit gegaan van 3 basis onderdelen; beton, staal, hout. Ons leidingwerk is gewoon in zicht. Gas gebruiken we niet en op de verschillende daken die door het bloksgewijs bouwen zijn ontstaan liggen zonnepanelen. Bij de bouw zijn alleen lokale ondernemers betrokken. 

Bij de bouw zijn wij uitgegaan van een pand wat zoveel mogelijk in de natuur moet opgaan, en wat zo duurzaam mogelijk gebouwd moet worden. 

In het pand gebruiken wij geen gas, alles gebeurt electrisch. Deze electriciteit proberen wij zoveel mogelijk zelf op te wekken door middel van zonnepanelen. Naast deze panelen zijn wij aan het onderzoeken hoe wij het te kort aan energie kunnen opwekken door middel van windturbines.

Het hout dat is verwerkt in het meubilair is afkomstig uit het Drents Friese Wold en uiteraard geleverd door een lokale leverancier. Het douglas en eiken komt dus van vlakbij!

Voor de tafelbladen is een samenwerking aangegaan met het Friesland College. Studenten ontwerpen en maken elk jaar een aantal verschillende tafelbladen welke gemaakt worden van duurzaam/biologisch materiaal. Op deze manier krijgt ons interieur elke keer iets vernieuwend.

Uiteraard kunt u het beste gewoon een keer langs komen om één en ander te bekijken! U bent van harte welkom!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een containerbegrip waar vaak te pas en te onpas mee wordt gegooid. Maar hoe dragen wij nu echt bij aan een betere maatschappij? Om dat aan te kunnen tonen en hard te kunnen maken, hebben wij een soort MVO-ladder gemaakt. Wil je hierover meer informatie? Laat het ons weten! Wij zijn je graag van dienst. Neem contact met ons op via de contactgegevens.

1. Beweging

Wij zijn van mening dat als je beweegt, je gezonder leeft. Als buitensportbedrijf staat beweging bij ons centraal. Wij hebben geen gemotoriseerde activiteiten.

2. Samenwerken

Wat je lokaal kunt inkopen, moet je lokaal inkopen. Wij proberen met ons bedrijf zoveel mogelijk producten lokaal in te kopen om daarmee de samenwerking met ondernemers uit de regio te versterken.

3. Personeel

Door het seizoenskarakter van ons bedrijf zijn er bij ons enorme pieken en dalen in het bezoek. Door een grote flexpool aan personeel vangen wij deze pieken op. De afgelopen vijf jaar was het ziektepercentage 0%. Dat laat maar zien dat wij gezonde, maar vooral gemotiveerde medewerkers hebben!

4. Milieu

Wij werken met biologisch afbrekbare middelen. Door deze keuze gebruiken wij minder water, minder stroom en minder personeel. Op alle vlakken een besparing. Daarnaast scheiden wij afval nu meer en beter. We printen zo weinig mogelijk, letten scherp op het beheer van het wagenpark en hebben personeelsfietsen.

5. Goede doelen

Wij vinden dat wij ons bedrijf, waar mogelijk en verantwoord, moeten inzetten om minderbedeelden een unieke ervaring of beleving te bieden. Zo werken wij structureel samen met een aantal vast goede doelen. Daarnaast zetten wij ons lokaal in voor het verenigingsleven door middel van sponsoring op materiaal en/of financieel gebied.

Waarom kiezen groepen, families en vrienden voor de outdoor activiteiten van 

In de prachtige omgeving van Appelscha vind je één van de grootste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Dit park is een afwisselend natuurgebied met bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Dit maakt de omgeving bij uitstek geschikt om outdoor en plezier met elkaar te combineren!

Bij De Jongens van Outdoor kun je kiezen uit vele leuke activiteiten. Zo kun je gaan klimmen in ons klimbos vol uitdagende hindernissen en tokkelbanen. Of huur een kano en vaar door voormalig turfgebied Ravenswoud. Het is ook mogelijk om een spel te doen, zoals ‘Wie is de Mol?’. Of ontdek natuurgebied het Drents-Friese Wold op de mountainbike. De opties zijn eindeloos! Heb je meerdere activiteiten gezien die je aanspreken? Combineer deze dan met elkaar en met het eten & drinken!

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden, wij denken graag met je mee.