Maatschapelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het is een containerbegrip maar wij proberen er op een zo praktisch mogelijke manier invulling aan te geven. Dit doen we met kleine stapjes waarbij we steeds een afweging maken tussen kosten, praktische haalbaarheid, en maatschappelijke impact. We doen nog lang niet alles goed maar we werken er hard aan.

Ons pand.

Sinds september 2017 zitten wij gevestigd aan de Boerestreek 8 in Appelscha. Een unieke eigen uitvalsbasis aan de rand van Nationaal Park het Drents Friese Wold. Het bos in de rug en het gezicht naar het plein.

Niet alleen de bouw van het pand is bijzonder qua speelse vorm, maar ook de wijze waarop het pand is gebouwd is. Wij zijn uit gegaan van 3 basis onderdelen; beton, staal, hout. Alle techniek gewoon in zicht. Een aantal weetjes over ons  pand

 • Op de verschillende daken die door het bloksgewijs bouwen zijn ontstaan liggen zonnepanelen.
 • Op een groot deel van het dak een sedum dak. Met dit dak dragen we weer een steentje bij een de CO2 reductie en biodiversiteit.
 • Ons pand heeft de hoogste isolatiewaarde, we houden het dus lekker warm of koel binnen.
 • In het pand gebruiken wij geen gas, alles gebeurt elektrisch. Deze elektriciteit proberen wij zoveel mogelijk zelf op te wekken door middel van zonnepanelen. Naast deze panelen zijn wij aan het onderzoeken hoe wij het te kort aan energie zelf nog kunnen opwekken.
 • Het hout van onze bar is afkomstig uit het Drents Friese Wold en uiteraard geleverd door een lokale leverancier. Het douglas en eiken komt dus van vlakbij!
 • We hebben een waterloos urinoir en al onze vaatwassers voldoen aan de hoogste milieueisen waardoor we zo weinig mogelijk energie en water verbruiken.

Wat we al doen;
Ons bedrijf heet niet voor niks De Jongens van Outdoor. Wij zijn er van overtuigd dat buiten zijn gezond voor je is. Naast hij buiten zijn hebben we nog een aantal andere principes;

 • Beweging, wij zijn van mening dat als je beweegt, je gezonder leeft. Als buitensportbedrijf staat beweging bij ons centraal. Wij hebben geen gemotoriseerde activiteiten.
 • Samenwerken, wat je lokaal kunt inkopen, moet je lokaal inkopen. Wij proberen met ons bedrijf zoveel mogelijk producten lokaal in te kopen om daarmee de samenwerking met ondernemers uit de regio te versterken en onze footprint klein te houden.
 • Opleiding, wij vinden dat wij ons steentje moeten bijdragen aan de arbeidskrachten van de toekomst. Wij zijn leer-, en stagebedrijf, in de praktijk leer je het meeste. Wij maken hier ruimte en tijd voor vrij.
 • Milieu, wij werken zoveel mogelijke met biologisch afbreekbare middelen. Door deze keuze gebruiken wij minder water, minder stroom en minder personeel. Op alle vlakken een besparing.
 • Afval proberen we zo weinig mogelijk te produceren en waar mogelijk zoveel mogelijk te scheiden.

Het blijft een continue proces waarbij de ontwikkelingen snel gaan en wij elke dag weer leren.

Waarom kiezen groepen, families en vrienden voor de outdoor activiteiten van 

In de prachtige omgeving van Appelscha vind je één van de grootste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Dit park is een afwisselend natuurgebied met bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Dit maakt de omgeving bij uitstek geschikt om outdoor en plezier met elkaar te combineren!

Bij De Jongens van Outdoor kun je kiezen uit vele leuke activiteiten. Zo kun je gaan klimmen in ons klimbos vol uitdagende hindernissen en tokkelbanen. Of huur een kano en vaar door voormalig turfgebied Ravenswoud. Het is ook mogelijk om een spel te doen, zoals ‘Wie is de Mol?’. Of ontdek natuurgebied het Drents-Friese Wold op de mountainbike. De opties zijn eindeloos! Heb je meerdere activiteiten gezien die je aanspreken? Combineer deze dan met elkaar en met het eten & drinken!

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden, wij denken graag met je mee.